۳ کشته در انفجار در یک مرکز نظامی آمریکا تماس تلفنی پوتین و اردوغان درباره تحولات سوریه نورمن: پیشنهاد تمدید ضرب‌الاجل فعال‌سازی مکانیسم ماشه مطرح شده است ردپای کولبران در ورود تجهیزات جاسوسی اسرائیل به ایران احتمال برگزاری مذاکرات جدید هسته‌ای میان ایران و اروپا در هفته آتی سخنگوی وزارت امور خارجه: با صدای بلند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنیم اکسیوس: ایران و سه کشور اروپایی هفته آینده دیدار می‌کنند (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) ارسال بسته کمک ۶۰۰ هزار دلاری رژیم صهیونیستی به دروزی‌های سوریه بسته جدید تحریم‌ها | محدودیت‌های مالی و تسلیحاتی علیه روسیه و بلاروس تشدید شد جان باختن ۶۹ کودک در غزه بر اثر سوءتغذیه ناشی از محاصره و جنگ تجاوز رژیم صهیونیستی ۸۰ درصد تجهیزات توانبخشی معلولان غزه را نابود کرد ظریف: تنها «تهدید وجودی» برای اسرائیل، صلح است آیت‌الله علم‌الهدی: دیپلماسی باید هماهنگ با میدان عمل کند | نقش راهبردی رهبر معظم انقلاب در دفاع مقدس ۱۲ روزه عملیات بازرسی پلیس تل‌آویو به انفجار ختم شد ادامه حملات رژیم صهیونیستی به غزه | ده‌ها فلسطینی شهید شدند چین: با تحریم‌های یک‌جانبه اتحادیه اروپا علیه روسیه مخالفیم گزارش سازمان ملل از نقض حقوق بشر در سویدا حجت‌الاسلام صدیقی: در جنگ به پیروزی‌های پیش‌بینی‌نشده رسیدیم| به یکدیگر گیر ندهید عراقچی: دور جدید مذاکرات تنها با توافق هسته‌ای عادلانه امکانپذیر خواهد بود رژیم صهیونیستی دستور ارسال کمک برای دروزی‌ها در السویدا را داد حاجی‌بگلو: کلام و عمل مسئولان، امیدآفرین و وحدت‌بخش باشد| هر نوع تفرقه‌افکنی، مذموم و محکوم است سرلشکر موسوی: پدافند هوایی مقابل هر تهدیدی پاسخ پشیمان کننده می‌دهد عراقچی: اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی موجب تشدید ناامنی در منطقه و جهان می‌شود اردوغان و احمد الشرع درباره حملات رژیم اسرائیل گفت‌و‌گو کردند دمشق درباره خارج کردن نیرو‌های خود از استان السویدا بیانیه صادر کرد قالیباف در منزل شهید حاجی‌زاده حضور یافت
سرخط خبرها

اذعان نشریه آمریکایی به ضعیف بودن حملات علیه ایران | جمهوری اسلامی ایران تمایلی به ساخت بمب اتمی ندارد

  • کد خبر: ۳۴۱۷۹۴
  • ۰۷ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۰
اذعان نشریه آمریکایی به ضعیف بودن حملات علیه ایران | جمهوری اسلامی ایران تمایلی به ساخت بمب اتمی ندارد
نشریه فارن پالیسی در مطلبی با ارزیابی عکس‌های ماهواره‌ای بدست آمده پس از تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران، آن را «ضعیف» خواند و نوشت: این حملات اگرچه آسیب‌هایی وارد آورد، اما قابلیت‌های تهران را نابود نکرد.

به گزارش شهرآرانیوز، تصاویر ماهواره‌ای بدست آمده از ایران پس از حمله اسرائیل و آمریکا حاکی از وارد شدن آسیب‌هایی به قابلیت‌های تهران وارد شده است، اما اثری از نابودی آن وجود ندارد.

نویسنده این مطلب اذعان کرده است که حملات اسرائیل علیه ایران، حتی با کمک ایالات متحده، ضعیف بود و در بهترین حالت و اگر خوش شانس باشیم، برنامه هسته‌ای آن را تنها چند ماه به عقب انداخته باشد.

تحلیلگر این نشریه با اشاره به بررسی ارزیابی طبقه‌بندی شده آژانس اطلاعات دفاعی ایالات متحده (DIA) از سوی دو رسانه آمریکایی سی‌ان‌ان و نیویورک تایمز، تخمین خود را بیش از اندازه دانسته و خاطرنشان کرده است که دو رسانه یاد شده با تجزیه و تحلیل این گزارش محرمانه دریافته‌اند که برنامه هسته‌ای ایران پس از حملات هفته گذشته، در بهترین حالت یک تا دو ماه به تعویق افتاده است.

در این تحلیل تاکید شده است که اکنون سوالات بسیاری در مورد میزان اورانیوم با غنای ۶۰ درصد ایران وجود دارد و اینکه آیا اساسا این مقدار اورانیوم در حملات آمریکا از بین رفته یا به مکانی نامعلوم منتقل شده است. بی‌شک مقامات آمریکایی، از اینکه نمی‌دانند این مواد به کجا منتقل شده‌اند، خجالت‌زده هستند و توضیحات مسخره‌ای ارائه دادند.

از جمله جی. دی. ونس معاون رئیس جمهوری آمریکا که مدعی است این مواد در حملات بمب افکن‌های بی-۲ دفن شده‌اند و مارکو روبیو وزیر امور خارجه که ادعا کرده است کامیون‌ها نمی‌توانند بدون هدف قرار گرفتن از سوی اسرائیل اورانیوم غنی شده را منتقل کنند.

تحلیلگر فارن پالیسی معتقد است که ونس و دیگر مقامات دولت دونالد ترامپ با این ادعا که اسرائیل و ایالات متحده توانایی ایران برای غنی‌سازی اورانیوم را به طور کامل از بین برده‌اند، سعی در کم‌اهمیت جلوه دادن خطرات این مواد گمشده دارند.

تحلیلگر فارن پالیسی با اشاره به گزارش آژانس اطلاعات دفاعی ایالات متحده، یکی از گزینه‌های ایران را نصب مجدد سانتریفیوژ‌ها در فردو دانسته است. چراکه به اذعان این نهاد فدرال اگرچه در حمله بمب افکن‌های بی-۲ سیستم برق رسانی این تاسیسات زیرزمینی آسیب دیده، اما سالن غنی‌سازی همچنان دست نخورده باقی مانده است.

نویسنده سپس با مقایسه شرایط کنونی تاسیسات هسته‌ای ایران با دوران پس از امضای برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) که در سال ۲۰۱۵ به توافق رسید و مخالفت اسرائیل و جمهوری خواهان را به دنبال داشت، استدلال کرده است: آن توافق برنامه هسته‌ای ایران را چندین برابر بیشتر به تعویق انداخت، اما مخالفان شکایت داشتند که بسیاری از مفاد آن پس از ۱۰ یا ۱۵ سال بی اثر می‌ماند.

نگارنده یادآور شده است اقدامات بکار گرفته شده در برجام شاید کافی و بی نقص نبود، اما اکنون می‌دانیم طرفداران استفاده از بمب‌های سنگرشکن جی بی یو-۵۷ و مهمات عظیم هم نتوانستند در نهایت خواب انجام آن را ببینند.

در پایان این تحلیل گزارش شده است که بسیاری در غرب نزدیک به ۲۰ سال است که می‌گویند ایران تنها چند ماه با ساخت بمب هسته‌ای فاصله دارد؛ ادعا‌هایی که بیشتر موضوعیت سیاسی دارد، زیرا جمهوری اسلامی ایران تمایلی به ساخت بمب اتمی ندارد و رهبر آن هم بار‌ها بر آن تاکید کرده است. بماند که جامعه اطلاعاتی ایالات متحده نیز تا پیش از بمباران ایران از سوی اسرائیل، اعلام کرده بود که در برنامه هسته‌ای ایران نشانه‌ای مبنی بر نزدیکی به ساخت تسلیحات هسته‌ای وجود ندارد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->